Съмнителна обществена поръчка в тотото  е обект на разследване от

...
Съмнителна обществена поръчка в тотото  е обект на разследване от
Коментари Харесай

Разследват съмнителна поръчка в Тотото за 3 милиона лева

Съмнителна социална поръчка в тотото  е обект на следствие от Агенцията за държавна финансова ревизия, оповестяват източници на.

Става дума за следната поръчка , - „ ИНЖЕНЕРИНГ – ИЗГОТВЯНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ, ИЗВЪРШВАНЕ НА СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИ РАБОТИ И УПРАЖНЯВАНЕ НА АВТОРСКИ НАДЗОР НА ОБЕКТ: ОСНОВЕН РЕМОНТ И ВНЕДРЯВАНЕ НА МЕРКИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ В СГРАДАТА НА УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕН ЦЕНТЪР НА Директива за птиците „ БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР “ – ГР. ВЕЛИНГРАД “ на стойност 3 млн. лв.. Директор на правна дирекция по това време е  Рада Гьонова, сега – член на УС на тотализатора, назначена от министър Димитър Илиев.

АДФИ се намесва и влиза на инспекция след прокурорска кореспонденция по същата поръчка.

От страницата на Електронните публични поръчки е видно, че е имало общо четири предложения. Три от компаниите са със сериозен опит и история в региона на строителството, само че всички те биват отстранени. За победител е определена „ ТС Кънстракшън “ ЕООД – компания, записана при започване на 2022 и без безусловно никаква история в тази сфера. Начинът, по който е избран спечелилият, основава чувство, че може да става дума за конкурс с предупреден край, разясняват осведомени.

Фирмата е получила задатък, само че досега безусловно нищо не е осъществено – нито като планиране, нито откъм обмисляне на някакви строително-монтажни действия, макар че от контракта, подписан на 16.05.2023, досега са минали съвсем 5 месеца.

Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР